Smoothie med äppelkvarg!

15 november, 2016

-

På mitt favoritcafé här i Jönköping har de börjat sälja kvargsmoothies. Jag är ju en smoothieälskare av rang och har ju självklart köpt ett antal stycken, ibland efter träningen eller på morgonen om jag och min son lyxat till det med frukost på stan. I varje fall så är de supergoda, och häromdagen tänkte jag att jag skulle testa att göra en själv här hemma. Jag gillar ju äpple så jag köpte på mig äppelkvarg, äppeljuice, kiwi och banan – sjukt fräsch kombination, tänkte jag. Resultatet blev förfärligt. Blanda ALDRIG äppeljuice och kiwi vad än ni gör, det ger en riktigt otrevlig bismak. Nej, det där var ett big mistake, haha. Men skam den som ger sig… Testade en ny variant istället som blev kanongod, och tänkte att jag kunde tipsa er om den. Smoothies är ju ett perfekt mellanmål, gott till frukost eller kanon efter träning om man vill få i sig nåt snabbt.

Mellanmål

Du behöver följande ingredienser:
1 banan
1 äpple (skalat och skuret i bitar)
1 burk äppelkvarg
150 g naturell yoghurt
1 dl äppeljuice
Kanel

Mixa alltihop i en mixer, häll upp i ett glas och njut!

smoothie med äppelkvarg

 

_______________________________________________________________________

Aktivt Liv® lanserar nästa generations KRÄMIGA KVARGYOGHURT med högsta kvalitet, krämighet och härlig smak med fruktbitar!

burkar