Yoghurtkungen

Aktivt Liv® ingår i Ostkompaniet och ägs av Lindahls Invest AB, som är ett familjeägt företag med mer än 40 års erfarenhet inom livsmedelsbranschen. Ägaren och grundaren heter Anders Lindahl och är tidigare kanske mest känd för att ha startat Lindahls mejeriprodukter och lanserat den turkiska yoghurten i Sverige. Aktivt Liv® har en innovativ och erfaren ledning som vågar utmana och tänka i nya banor. Korta beslutsvägar gör oss också till en alert och flexibel leverantör som löser våra kunders behov.

Aktivt Liv® lanserar nästa generations KRÄMIGA KVARGYOGHURT med högsta kvalitet, krämighet och härlig smak med fruktbitar!

Ägaren Anders Lindahl. Han föddes in i en slaktarfamilj och har sedan dess alltid jobbat med livsmedel, även om köttet ganska snart blev utbytt mot mejeriprodukter. Anders har genom åren byggt upp ett stort kontaktnät med de främsta mejerierna på marknaden.

Anders Lindahl föddes i Aneby som näst yngst av sju syskon. Pappan ägde ett slakteri och de äldre syskonen började tidigt arbeta i familjens verksamhet. De två yngsta syskonen däremot, Anders och hans lillebror, skulle utbilda sig. Brodern till polis och Anders till ingenjör. Men snart började även de jobba på pappans slakteri där de fick hoppa in och hjälpa till där det behövdes. På så sätt fick barnen tidigt lära sig alla företagandets delar, från inköp och försäljning till teknik och marknad. När pappan gick bort trädde Anders mamma in som vd och drev företaget vidare med hjälp av sina barn.

I mitten av 80-talet började Anders jobba hos en av sina bröder som hade en lantgård med tillhörande gårdsmejeri. Han såg en potential i broderns verksamhet och hjälpte till att organisera och utveckla gårdsmejeriet. Under den här tiden vaknade hans intresse för ost och några år senare köpte han sitt första egna mejeri. Det mest fascinerande med ost menar Anders, är att man med bara två ingredienser, mjölk och löpe, kan skapa så stor variation av ostar. De kan vara allt från hårda och kraftfulla till mjuka och milda. Den egna favoriten är en Herrgårdsost som lagrats i 22 månader och därmed utvecklat en fantastisk smak.

al